Så får du bättre odds i poker

Som nybörjare med att spela poker bör du veta att det finns sätt att förbättra sina odds när du spelar poker. Det är vissa saker som du bör tänka på i så fall, för att detta ska fungera tillfredsställande och gör att du kan kamma hem hela potten utan några som helst problem.

Att tänka på för att höja oddsen

För att höja dina poker odds är det vissa saker som du kan göra. Något du kan göra att tänka på hur sannolikheten är för att få en bra hand från starten. Det betyder att du får till exempel par i ess, klädda kort eller ess och kung, vilket oddsen inte är så särskilt hög för att du ska få. Något som verkligen kan vara nervkittlande vid spel i poker, är att fattas ett kort för att få en full hand i en färg och det är faktiskt nästan 35% chans, att du skulle få det kortet. Det finns även lika stora chanser till att få en stege, men det du behöver tänka på, är att du inte satsar mer än vad du kan tjäna. Vilket innebär i praktiken att ligger det inte tillräckligt mycket i potten, ska du inte satsa på att du har chansen till en stege. Oddsen för att få en triss är faktiskt inte så stor som du kanske tror, den ligger runt 10% och skulle du chansa, se till att potten är värd chansningen. Detta var bara några få saker som du kan tänka på inför odds på poker.

Hur blir jag en bättre pokerspelare

För att bli en bättre pokerspelare och få bättre odds är som allt annat, spela och åter spela. Dessutom är ett bra knep att titta på när proffsen spelar, antingen på tv-sända pokerturneringar eller på Youtube. Då får du lite känsla på hur spelet ska gå till och kan analysera bra händer. Sedan krävs det att du har tålamod, för att bli en duktig spelare krävs det träning och det händer inte över en natt. Lär dig läsa spelet och dina motståndares kroppsspråk. Gör du det så är hälften av slaget vunnit och du har förbättrat dina odds att vinna. Ett bra tips är att skulle det gå dåligt, stressa inte upp dig och då gör inte heller dumma satsningar, bara för att försöka ta igen dina förluster. En av de viktigaste sakerna du också bör tänka på är att följa din spelbudget, som du har satt upp innan spelet började, annars är risken att du förlorar mer än du har råd med. När du spelar turneringar är det vissa saker som du också bör tänka på för att förbättra dina odds. Det är bland annat inte bra att dricka en massa läsk, för det leder till att du får dig en sockerchock och gör att du kan tappa fokus. Detsamma är att inte äta för mycket innan heller, för det gör också att din koncentrationsförmåga försämrar och sänker dina chanser att vinna.

Öka oddsen i poker är inte så svårt

För att öka dina odds att vinna i poker är inte så svårt egentligen. Det gäller bara tänka på vissa saker för att komma dit du vill, vilket är att vinna så klart! Du behöver bara träna ditt spel och lära dig några olika händer, som kan vara bra att ha lärt sig för att öka dina chanser att ta hem potten. Samtidigt som du följer några grundregler för att bli en bättre pokerspelare och på så vis får du bättre odds.